Saturday, October 25, 2014

Zikir Membersihkan Hati

Assalamualaikum dan salam tahun baru 1436 hijrah. Di tahun baru ini dengan buku amalan kita yang baru mari kita sama-sama berusaha untuk memperbaiki diri ke arah kebaikan. Sebagai hambaNYA kita tidak boleh lari dari membuat kesilapan. Hati kita tak siapa tahu isinya. Hanya Allah yang mengetahui isi hati kita. Kadang kita macam baik tapi dalam hati hanya Allah tahu. Dalam pencarian Zaza untuk membersihkan hati dan jiwa, terjumpa zikir bagi membersihkan hati. Nampak mudah zikir tu tapi untuk istiqamah kita perlu kuat dan mempunyai keazaman yang tinggi. Kita ni banyak kekangan sangat yang buatkan jika kita tak mampu menepisnya akan menjadi alasan untuk kita tak mengamalkannya. Zaza kongsikan zikirnya.Zikir ini diamalkan selesai solat Subuh, Asar dan Maghrib. Amalkan selama 41 hari secara berterusan. Insyaallah ianya akan memberi kesan. Lagi bagus terus amalkan sentiasa.


100x - dalam hati mintalah Allah ampunkan segala dosa2 Zahir kita.


100x - dalam hati mintalah Allah ampunkan segala dosa2 batin kita


100x - dalam hati mintalah Allah ampunkan segala syirik2 yg telah kita lakukan baik sengaja atau tidak.

Semoga dengan perkongsian ini kita memperolehi manfaat daripadanya. Moga kita didalam rahmat dan perlindunganNYA.No comments:

Post a Comment

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. --------------------------------------------------- Hubungi saya dengan sms ke 019-2501105 atau email annahbhouse@gmail.com untuk maklumat lanjut.