Saturday, September 20, 2014

Rahsia Ummul Kitab

Assalamualaikum...

Salam hujung minggu semua. Kali ini Zaza nak kongsikan dengan anda rahsia di sebalik Surah Al-Fatihah. Ya.. pasti semua tahukan surah ni. Surah wajib di baca dalam solat. Setiap hari kita bacanya. Tapi tahukah kita rahsia disebaliknya. Jom kita selami dan hayati rahsianya.


RAHSIA SURAH AL-FATIHAH

  • Baca Al-Fatihah 14 kali sebelum tidur . Suami dan anak-anak akan mengingati kita selalu. Begitu juga bagi suami.
  • Baca Al-Fatihah 41 kali tiup dalam air dan minum serta buat air mandian:Melepas-kan rasa sakit dalaman .
  • Baca 7 Al-Fatihah kali dan usap di kepala setiap pagi dan sekali sebelum tidur Kepada orang berpenyakit mental.
  • Baca Al-Fatihah 3 kali tiup dalam segelas air- minum dan baca sambil mengusap kawasan yang rasa sakit- Sakit yang keterlaluan.
  • Baca Al-Fatihah 7 kali dan sapu ke atas kepala bayi yang suka menangis pada malam hari atau pada bila-bila masa.
  • Baca Al-Fatihah 3 atau 7 kali, gunakan ibu jari dan tekan di langit-langit, (Mulut) kemudian sapu kepada tempat yang sakit.Luka berdarah, sengat lebah, jari terkepit di pintu.
  • Barangsiapa mengamalkan bacaan Al-Fatihah diwaktu sahur (tengah malam) sebanyak 41 kali maka Allah s.w.t.bukakan pintu rezekinya dan Dia mudahkan urusannya tanpa kepayahan dan kesulitan. Selesai bacaan Al-Fatihah tersebut dan sebaiknya berdoa:
"Ya Allah, sesungguhnya aku mohon kepada-Mu dengan kebenaran surah Al-Fatihah dan rahsianya, supaya Engkau bukakan bagiku pintu-pintu rahmatMu, kurnia-Mu dan rezeki-Mu. Dan Engkau mudahkan setiap urusanku, murahkanlah bagiku rezekiMu yang banyak lagi berkat tanpa kekurangan dan tanpa susah payah, sesungguhnya Engkau berkuasa atas setiap sesuatu. Aku mohon kepada-Mu dengan kebenaran surah Al-Fatihah dan rahsianya, berikan apa yang kuhajati........"

Harus diingat ye semua, setiap bacalah dalam keadaan khusyuk, tawakal kepada Allah dan niatlah dengan niat yang baik, Insyaallah ianya adalah penawar yang baik buat kita semua. Segalanya dengan izin-NYA. Selamat beramal.

No comments:

Post a Comment

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. --------------------------------------------------- Hubungi saya dengan sms ke 019-2501105 atau email annahbhouse@gmail.com untuk maklumat lanjut.