Saturday, November 22, 2014

Jom Tangani Stress...

Assalamualaikum...

Setiap dari kita pasti tak lepas dari stress bukan? Tak kira la stress urusan kerja, perniagaan atau masalah peribadi dan sebagainya. Stress ni boleh mengundang keburukan pada diri. Stress boleh buat kita sakit, ada yang sampai tahap tekanan jiwa. Jadi kita perlu untuk mengawal stress. Jika gagal kawal stress seseorang boleh merosakkan dirinya sendiri. Macam mana nak tangani stress???

Tips Tangani Stress!!!


Senaman Pernafasan

Pernafasan membawa banyak manfaat, termasuk mengoksigenkan darah yang membangunkan otak, melegakan otot dan menteramkan minda kita. Tarik nafas melalui lubang hidung secara perlahan-lahan dan kuat dan hembuskan nafas melalui lubang hidung secara perlahan-lahan dan penuh . Semasa menhadapi tekanan, pernafasan menjadi lemah dan pantas. Bernafas dengan kuat merupakan satu cara yang efektif untuk mengekekalkan keadaan tenang. Senaman pernafasan ialah berguna kerana ia boleh dibuat di mana- mana sahaja dan ia membawa kesan positif dengan serta merta. Kita hendaklah menjadikan senaman sebagai satu tabiat harian.

Tafakur (Meditation)

Apabila bertafakur bersendirian tanpa apa-apa gangguan , otak anda menjadi tenang dan hormon tertentu yang memajukan kesihatan dibebaskan. Minda yang senang dan lega membantu kita mengelakkan tekanan jiwa. Setiap hari kita perlu membelanjakan sekurang-kurangnya lolima belas minit untuk bertafakur.

Penggambaran

Penggambaran atau visualization membantu anda membayangkan anda mencapai tujuan dan cita-cita anda seperti menjadi sihat dan berasa tenang; menjalankan tugas serta tanggungjawab dengan baik dan menangani situasi konflik secara berkesan. Juga, membayangkan anda membuat kerja yang anda mencuba untuk menguasai dengan cemerlang sebenarnya berfungsi sebagai latihan fizikal. Jadi, anda boleh menambahbaikkan prestasi anda melalui penggambaran.

Pengurutan (Massage)

Terapi pengurutan mengurangkan denyutan jantung dan melegakan badan anda. Ia juga menambahkan kecerdasan minda kita. Minta sahabat anda memberi massage atau dapatkan khidmat seorang professional bagi membantu anda.

Kelegaan otot

Berbaring, bersenang-senang dan dan membiarkan otot anda di muka, tangan, bahu dan leher mengendur sekuarang-kurangnya tiga minit. Latihan ini boleh dibuat mana-mana sahaja dan ini boleh membantu anda berasa tenang dengan cepat dan mudah.

Muzik

Terapi muzik mendatangkan banyak faedah kesihatan bagi mereka yang mengalami tekanan dan juga kesakitan yang teruk. Muzik yang sesuai boleh mengurangkan tekanan darah, melegakan badan dan mententeramkan minda anda. Anda perlu memilih muzik ringan dan yang anda sukai dan denganya setiap hari.

Pengurusan masa

Kenalpasti kerja harian anda mengikut keutamaan dan menetapkan satu jadual supaya anda dapat menyiapkannya mengikut keutamaan dengan tanpa melengah-lengahkan. Kenalpasti juga kerja yang tidak mendatangkan sebarang faedah seperti gossip kosong, perbualan telefon dan yang memebazirkan masa anda. Membelanjakan masa yang lebih bagi membuat kerja yang lebih penting.


Amat penting untuk kita menangani stress kita. Kerana mendatangkan banyak keburukan. Cara lain untuk mengawal stress adalah dengan mengambil B complex Shaklee. Entry yang lepas Zaza ada kongsikan. Boleh baca yea bagaimana B complex boleh tangani stress .

Bagi yang berminat boleh dapatkan dari Zaza dengan hubungi Zaza di talian seperti di bawah. Harga vitamin ni adalah mampu milik. Memang berpatutan dan sangat berbaloi-baloi. Nak tahu kenapa? Jom Zaza buat pengiraan.

Sebotol B complex ni ada 120 kapsul dengan Harga RM53.75. B complex hanya perlu diambil sebiji sahaja sehari selepas sarapan. Jadi sebotol B complex ni tahan selama 4 bulan. Sebulan hanya RM13.44 sahaja dan sehari hanya RM0.45 sahaja. Bukan kah berbaloi-baloi.. Jangan tunggu lagi. 

Berminat dengan product ini??Boleh hubungi saya
CALL/SMS/Whatsapp:019-2501105
Klik "LIKE ' di fan page  saya: Anna Health & Beuty House

No comments:

Post a Comment

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. --------------------------------------------------- Hubungi saya dengan sms ke 019-2501105 atau email annahbhouse@gmail.com untuk maklumat lanjut.